VACATURE REDACTIELID TA MAGAZINE

WIL JIJ OOK MEEWERKEN AAN TA MAGAZINE?

TA magazine als uitgave van Kloosterhof-uitgeverij valt niet zomaar vier keer per jaar in jouw digitale mailbox. Hét Nederlandstalige praktijkblad voor de TA-practicioner is de waardige opvolger van de papieren Strook en wordt sedert 2016 gemaakt door een redactie bestaande uit NVTA en VITA-leden. Vanuit VITA zijn maar liefst drie leden al jarenlang actief: Koen Bosschaerts (PTSTA-E), Tin Vanderhoeven (PTSTA-O) en Annick Vanhove (CTA-O).

De redactie telt nu al acht leden en is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ook deel willen uitmaken van het team.

Redactieleden schrijven af en toe zelf. Elk redactielid is vooral schrijfcoach en volgt met een TA-auteur het hele schrijfproces van het begin tot het einde op. Ze doen dit volgens heldere procedures en steunen elkaar door dik en dun. Een keer per jaar bepalen ze met de hoofdredacteur de thema’s voor de komende vier nummer. Auteurs vinden ze in binnen- en buitenland.

De redactie is er fier op deel uit te maken van uitgeverij Kloosterhof (www.professioneelbegeleiden.nl). Het heeft maar liefst acht andere digitale vakbladen in beheer en als VITA-lid krijg je gratis toegang tot alle acht.

 

In de praktijk komen ze één keer per maand live of virtueel samen om de voortgang van het komende nummer te bespreken. En af en toe hebben ze een feestje of een etentje.

Wat zijn de voorwaarden? VITA lid zijn. Verder volstaat dat je goesting hebt, nieuwsgierig bent en bereid bent je te investeren.

Voor hoe lang engageer je je? Zo lang als je er plezier aan beleeft en het graag doet.

Wat vraagt het? Een maal per maand een halve dag voor de redactievergadering en gedurende het jaar begeleiding per email van een kandidaat-schrijver, binnen jouw mogelijkheden.

Een praktische organisator zijn met oog voor deadlines.

Wat krijg je? Je leert op een fijne manier veel bij en wisselt veel uit over TA. Je leert ook hoe een magazine tot stand komt, hoe je een goed stuk maakt en hoe je samenwerkt in een toegewijd team.

Spreekt je dit aan?

Neem dan contact op met VITA (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of direct met Koen, Tin of Annick voor meer informatie over toetreding of kom eens een kijkje nemen op een volgende redactievergadering!

Je bent hartelijk welkom!

Namens VITA en de redactieraad.


Afdrukken